Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ve 14 kişiden oluşan iş adamları heyeti ile birlikte Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclisini ziyaret ettiler.Ziyaretin amacı İlimiz işadamları ile Çin Halk Cumhuriyeti işadamları arasında karşılıklı yatırım ve ticareti geliştirmek olduğu karşılıklı görüşmelerde iki tarafın ortak düşüncesi olduğu beyan edildi.

Ziyarette açılış konuşmasını yapan Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Saim ALPASLAN Çin Halk Cumhuriyeti heyetini Odamızı ziyaretlerinde dolayı mutlu olduklarını “Kışı soğuk insanı sıcak ilimize hoş geldiniz.Misafirperverliğimizi size en güzel şekilde inşallah göstermişizdir.Coğrafyası ve  iklimi çetin olan ilimiz yatırım konusunda bakir bir ildir.Siz değerli Çinli İşadamlarını ilimize yatırım yapmanızı ve karşılıklı ticaret konusunda anlaşmalar yapmayı isteriz.İlimiz turistik bakımdan dört kutsal kitapta da belirtilen Nuhun Gemisinin izlerini taşımaktadır.Biz sizlerin turistik amaçlı olarak ta ziyaretlerinizi ve bir kardeşlik köprüsü oluşturmak sözünü veriyoruz.”dedi.

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang Ağrı ilini ziyaret etmekten dolayı mutlu olduklarını ve misafirperverliğinizden dolayı teşekkür ettiğini ,Ankara”ya geldiğinizde misafir olarak beklediklerini söyledi.

Daha sonra Çinli işadamları ve Yönetim Kurulu ve Oda Meclisi karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

.